У кафе середнього рівня на 10-15 гостей припадає 1 офіціант. Працівники можуть обслуговувати по 4–8 столів, діючи у парі (один – на прийомі замовлень, другий – на видачі). У закладах із самообслуговуванням достатньо 1–2 осіб для прибирання зали та наведення чистоти.

Обов'язки персоналу ресторану. Метрдотель, шеф-кухар, кухарі, бармен, офіціант.Обслуговуючий персонал:

  • Адміністратор залу, метрдотель, хостес
  • Офіціанти
  • Бармен
  • Баріста
  • Касир
  • Прибиральник

Так, на один столик, а це близько 5-10 осіб буде потрібно. офіціант. В цілому ж, ставтеся до підбору персоналу відповідально та по можливості навчайте всіх самостійно. Пам'ятайте, що від якості обслуговування в ресторані безпосередньо залежить його відвідуваність, а водночас і успішний розвиток вашого бізнесу.