Накрити тісто плівкою, поставити в тепле місце та залишити на 1,5-2 години. За цей час воно має збільшитися в об'ємі вдвічі. Перед тим як приступати до роботи з тестом, його треба обім'яти.

Час бродіння густий опари становить 3 – 4 години за кімнатної температури.

1Приготувати опару для дріжджового тіста. Для цього змішати теплу воду (температура 35-37 градусів), дріжджі, цукор, додати борошно. Борошна потрібно стільки, щоб вийшло тісто по консистенції, як на оладки (приблизно 150-200 г). 2Опару злегка присипати мукою|борошном|, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1 годину.

Час поділу дріжджових клітин, протягом якого підходить тістостановить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.