Щоб зварити курячі яйця круто, після закипання має пройти приблизно 10 хвилин. Щоб приготувати куряче яйце всмятку, варіть його після закипання протягом 3 хв. Є загальні поради для відварювання яєць: продукт повинен бути свіжим і перед варінням їх потрібно вимити.

Час варіння залежить від того, як ви готуєте яйця і який результат хочете отримати: на плиті в мішечок – 1 хвилина, а потім залишити ще на пару хвилин в окропі; на плиті некруто – 2 хвилини; на плиті круто – 4-5 хвилин, в мікрохвильовій печі круто – 3 хвилини.

Щоб зварити перепелині яйця круто, потрібно приблизно 4-5 хвилин після кипіння, некруто – 1-2 хвилини після кипіння. Перед приготуванням яйця слід помити, закип'ятити воду, проварити від 1 до 5 хвилин (залежно від бажаного ступеня готовності продукту).