Скільки голів потрібно відібрати? Початківці самогонники можуть орієнтуватися за кількістю цукру. з кожного кілограма цукру відбирається близько 50 мілілітрів голів. Можна також орієнтуватися по запаху, розтираючи краплю продукту між пальцями – «голови» мають різкий запах ацетону. Mar 18, 2019
Розраховувати необхідно саме обсяг рідини, що підлягає відбору як голови. Тут слід орієнтуватися на кількість цукру, що використовується в бразі. На 1 кг цукру в середньому припадає 50мл відбору. Отже, якщо при виготовленні браги використовувалося 6 кг цукру це говорить, що потрібно відібрати 6*50мл=300мл.
Процес відбору Відбирають їх крапельно, не дозволяючи дистиляту перетворитися на струмінь. Орієнтовна кількість: 10-15% від усього обсягу самогону. Якщо термометра під рукою немає, при перегонці цукрової браги можна користуватися популярною формулою: на 1 кг цукру припадає від 30 до 50 мл.голів».
Можна, можливо повторно переганяти голови самогону? Теж не можна. Це безглузда витрата часу та ресурсу самогонного апарату. Самогонний апарат із сухопарником та дефлегматором помітно зменшує вміст шкідливих речовин у самогоні.