Для приготування вишневого варення на 1 кг вишні потрібно 1.5 кг цукру.

Опис приготування: Для звичайного варення або джему знадобиться 1 кілограм цукру на кожен кілограм вишнідля густого – 1,5 кілограма. Цукор потрібно додавати у два заходи, вистоювати потрібний час, тоді результат вас порадує! Дивіться, як приготувати варення з вишні з кісточками на зиму!

Якщо ягідка велика, солодка та бордового кольору, то достатньо на 1 кілограм – 800 грам піску. Якщо вона не зовсім дозріла і з очевидною кислинкою, то 1200-1500 грн.

Традиційні рецепти закликають брати кілограм цукру на кілограм очищеного продукту, а далі комусь як подобається. Наприклад, у рецепті малинового джему так і треба зробити, а в чорничному краще додати кілограм. цукру до двох кілограмів ягід.