Наприклад, щоб приготувати 60 літрів цукрової браги вам знадобиться 10-12 кг цукру (60*0,17 або 60*0,2) та 48-50 літрів води (до необхідного об'єму).Sep 14, 2015
5 л На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплою води і 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.
Якщо планується використовувати хлібопекарські дріжджі, то на 1 кг. цукру йде 100 г пресованих або 20 г сухих (попередньо розкиданих). Хлібопекарські тремтіння дадуть багату піну, тому як піногасник потрібно буде використовувати, наприклад, половинку печива або трохи мелених сухарів.
В середньому самогону на бразі з дріжджів та цукру в кількості 1 кг виходить 1 л. Максимум міцного напою, для виготовлення якого використовувався 1 кг цукру, можна отримати 12 л. Якщо ви відмовитеся від поділу домашнього самогону на фракції, то ви також зможете збільшити цей показник.