Царське варення з абрикосів
- стиглі міцні абрикоси – 1 кг
- цукор – 500 г
- питна вода – 250 мл
24 Jul 2020
Абрикоси промити, розламати на дві частини та прибрати кісточки. Викласти абрикоси до сотейника, додати цукор, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння. Кип'ятити варення протягом 15 хвилин, потім вимкнути вогонь і дати настоятися, після чого повторити те саме ще 2 рази.
Начальник управління державної інспекції Москви з якості сільськогосподарської продукції, сировини та продовольства Катерина Чердакова розповіла, які сорти абрикосів краще використовувати, щоб приготувати смачне варення. Експерт згадала три найсолодші сорти — «шалах», «ананасний» та «люїз».