склад калини У калині є такі вітаміни, як С і Р, каротин, залізо і марганець, 32% інвертного цукру (який трансформується в глюкозу та фруктозу), каприлова, ізовалеріанова, мурашина, оцтова кислоти, флавоноїди, танін, пектин, вібурнін та дубильні речовини.

Зміцнює серце, судини. Сік містить такі мікроелементи як калій, магній, які життєво необхідні для нормальної роботи серцево-судинної системи. Знижує тиск, запобігає тахікардії. Істотно допомагає при терапії та профілактиці бронхіту, ангіни, а також багатьох патологій ЛОР органів.

Звичайна калина багата на мінерали, вітаміни та модні нині антиоксиданти. У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки. калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків достатньо п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день.