Ось найпростіший і перевірений рецепт на 30 літрів готової браги: 20 л підготовленої (очищеної) води, 6 кг цукру та 100 гр спиртових дріжджів. Налийте теплу воду в ємність для бродіння і розчиніть у ній цукор.
Інгредієнти для ємності на 30 літрів: цукор – 6 кг; вода – 23 літра; спиртові дріжджі – 100 г сухих (або 500 г пресованих).
У яких пропорціях вносити дріжджі Якщо у нас 20 літрів води, потрібно додати 4 кг цукру (Керуємося гідромодулем 1 до 5).
Скільки сухих дріжджів на літр браги Умовна норма становить 20 г дріжджового порошку на 1 кг цукру (вихід самогону – близько 1,1 л). Але найкраще орієнтуватися на рекомендації виробника.