М'ясо молодого баранця буде готове через 1,5 години, а старе доведеться гасити не менше 2,5 години.. Для гасіння краще взяти лопатку, шию або задню ногу. На ринку попросіть відразу розрубати баранину на порційні шматки, тому що вдома це робити проблематично через тверді кістки.

Для того, щоб м'ясо було м'яким і соковитим, рекомендуємо експериментувати з різними маринадами. Бараніна дуже любить маринади. Маринувати свіже молоде м'ясо потрібно щонайменше години. М'ясо старіше – від 10 до 12 години.

Але найвідомішою стравою з баранинимабуть, можна визнати шашлик. Готувати його досить просто, якщо дотримуватися нехитрих правил: Попередній маринад. Бараніну потрібно обов'язково замочити в маринаді, щоб вона була м'якшою.

Вимочити баранину у холодній воді. Попередньо додавши до неї столову ложку 70% оцту. Відстоювати продукт слід протягом години, після чого м'ясо потрібне ретельно обполоснути.