Козуля або дика коза має специфічний запах, тому її перед приготуванням довго вимочуютьа потім обов'язково маринують, якщо цього не зробити, то м'ясо буде сухим.

М'ясо козулі можна тушкувати, смажити, варити, запікати у фользі. Рекомендується замаринувати його в оцті зі спеціями, цибулею або часником. Дуже соковитими вийдуть домашні котлети з косульйого м'яса. При смаженні шматки м'яса можна натирати лимонним соком, часником або запашними травами.

Сама ніжна та соковита філейна частина – Сідло – особливо смачна і ароматна в жаркому. Хороші також медальйони з цього м'яса та відбивні котлети. Окіст козулі має ніжне, але водночас дуже пісне м'ясо – воно відмінно підходить для приготування жаркого, шницелів та біфштексів.