До речі, якщо ви вирішите робити домашню ковбасу, слід мати на увазі, що на 1 кг м'яса використовується 5 грам глутамату натрію. Цікавий «м'ясний» смак надасть глютамат та гарнірам: локшині, макаронам, картоплі. Глутамат натрію – це найцікавіша харчова добавка, яка робить смак страв насиченішим і яскравішим.Nov 9, 2020

Коли варите, наприклад, м'ясний суп, то на десять літрів супу додайте десь 2-3 грами аджиномото, і суп від цього стає смачніше. Можна, звісно, ​​не додавати, але глутамат спрощує та здешевлює процес.

Є білим кристалічним порошком, добре розчинним у воді. Своїм використанням як харчова добавка дана сіль зобов'язана тим, що передає один з основних. смаків — умами, або так званий м'ясний смак», відмінний від солодкого, солоного, кислого та гіркого.

Глутамат натрію – це підсилювач смаку, який часто додають у продукти швидкого приготування: локшину, швидкорозчинні супи, чіпси, консерви. У РФ він відомий як харчова добавка Е621.