Складність приготування риби на пару полягає в першу чергу в тому, що складно вловити момент, коли риба готова. Якщо перетримати рибу в пароварці, м'ясо стає рідким і несмачним. Тому ми орієнтуємось на час 12-15 хв. І залежно від виду риби трохи міняємо цей час, але незначно.

Готовність риби перевіряйте ножем: після проколу має виділятися прозорий сік, а м'ясо має добре відходити від кісток. Перед варінням на пару рибу потрібно обов'язково підсолити та підкислити, інакше вона втратить форму та розвалиться.

Скільки варити рибу

  1. Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
  2. Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
  3. Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
  4. Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
  5. Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води