Складність приготування риби на пару полягає в першу чергу в тому, що складно вловити момент, коли риба готова. Якщо перетримати рибу в пароварці, м'ясо стає рідким і несмачним. Тому ми орієнтуємось на час 12-15 хв. І залежно від виду риби трохи міняємо цей час, але незначно.
Готовність риби перевіряйте ножем: після проколу має виділятися прозорий сік, а м'ясо має добре відходити від кісток. Перед варінням на пару рибу потрібно обов'язково підсолити та підкислити, інакше вона втратить форму та розвалиться.
Скільки варити рибу
- Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
- Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
- Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
- Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
- Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води