На 1 кг борошна додають близько 20 г сухих дріжджів. Сухі дріжджі можна розвести в теплому молоці, але можна просто додати|добавляти| в борошно і замісити тісто для хліба або короваю.

Стандартні норми введення в борошно: для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів

Пропорція для заміни сухих дріжджів на свіжі – 1:3 (10 г сухих дріжджів = 30 г свіжих дріжджів). Ще залишається додати більш точного розрахунку, що у 1 год. міститься 3,5 г сухих дріжджівтому 1 год.

На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г).