Для перезаквашування потрібно 2-3 ложки продукту на літр молока. Тобто, якщо поставити собі за мету, з одного пакетика можна отримати (будемо вважати, що 2-3 ложки – 50 грам) 20 літрів продукту другої закваски.

Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.

В ідеалі для цієї страви потрібно використовувати спеціальну закваскуодин пакетик на літр молока. Але якщо її немає, можете взяти звичайний магазинний ацидофілін – 100 мл на 1 літр молока. Молоко, як і належить, потрібно нагріти до 40 ° С і влити в нього закваску.

Остудіть молоко до 40–45 °С Визначити, чи досягла рідина потрібної температури, можна й без градусника: пальцем. Якщо молоко гаряче, але вже не обпалює, значить, час приступати до заквасці.