В середньому комплектів посуду має бути втричі-вчетверо більше, ніж посадочних місць. Розрахунок на одне посадкове місце для гарного ресторану: 4-5 комплектів пиріжкових тарілок, 1,5 глибоких тарілки, 3 дрібні столові тарілки, 1,5 десертні тарілки, 2-3 закусочні тарілки.7 Mar 2017

Зробивши нехитрі розрахунки, зрозуміло, що посуд слід купувати із запасом. Її кількість має бути у 3-4 рази більше, ніж посадкових місць. У ресторані необхідно мати 3 комплекти посуду – банкетний, один для використання в залі та один, що зберігається на складі.

Яка ще знадобиться посуд для кав'ярні Якщо виділити основне, то це всього 3 пункти: столові прилади – чайні та кавові ложки, десертні вилки, столові ножі; судини для молока, солодких соусів, джемів – молочники, соусники, креманки; блюдця, десертні тарілки, посуд для подачі тістечок, тортів тощо.

Вимоги до кухонного обладнання Наприклад, для невеликого кафе або бару знадобиться барна стійка з кавомолкою, міксер, вбудований холодильник, соковитискач, блендер, льодогенератор та комбайн. Умови експлуатації техніки. Як правило, на кухні велика вологість та підвищена температура.