Досвідчені господині радять на кілограм фаршу брати одна склянка рису.Nov 16, 2021

Найвдаліші пропорції Якщо ви чи ваша сім'я належите до першої категорії гурманів, то на кілограм фаршу повинна припадати склянка сирого рису. Це приблизно 200 г. У процесі приготування крупинки набухають, і співвідношення м'яса та «каші» наближається до позначки «50 на 50».

Оптимальні пропорції – це 2-3 ложки рису на 400-500 г фаршу. Якщо рису буде занадто багато, смак м'яса буде невиразний, вийде така собі «фаршекаша».

Щоб приготувати їжачки, використовуйте 85% фаршу та 15% рису, тобто для приготування їжачків з 500 г м'яса необхідно 75 г сирого рису. Для 1 кг фаршу вам знадобиться 150 г сирого рису.