У середньому для того, щоб розігріти звичайну електричну духовку, потрібно 15-20 хвилин. Деякі духовки мають спеціальний індикатор. Він призначений для того, щоб повідомляти, що духовка готова. Якщо вам необхідно знати точну температуру всередині духової шафи, купіть спеціальний термометр.

Щоб прожарити духовку, її просто залишають працювати 1-3 години на максимально можливій температурі. У разі сумнівів, що все зайве вигоріло, процес бажано повторити, можливо, й неодноразово. Духовка готова до нормальної експлуатації, якщо після її включення на кухні не з'являються неприємні запахи.

Як розігріти їжу в духовці Виставте необхідну температуру, відповідно до страви – 160 – 180 градусів. Щоб блюдо не засохло, накрийте їх фольгою або плівкою. Виходить трохи довше, ніж на плиті, оскільки духовку ще треба розігріти.

Перед першим використанням порожню духовку слід попередньо розігріти.

  1. Увімкніть функцію верхнього та нижнього гриля. …
  2. Дайте духовці попрацювати приблизно одну годину.
  3. Увімкніть функцію "турбо-гриль". …
  4. Дайте духовці попрацювати приблизно 15 хвилин.
  5. Увімкніть конвекцію або вентилятор.