Для якого тіста підходить: здобне, бісквітне, заварне або пісочне, якщо у складі є кислі продукти. Як замінювати: 1 чайна ложка розпушувача = 1 чайна ложка соди.Apr 26, 2018
Співвідношення: 1 чайну ложку соди можна, можливо замінити 2 чайними ложками магазинного розпушувача.
Є вже вивірені пропорції борошна, соди та розпушувача, запам'ятовуйте: в 125 г борошна кладуть 1 чайну ложку пекарського порошку (приблизно 5 г) в 125 г борошна кладуть чверть чайної ложки соди (1 грам).
Якщо в рецепті вказано 1 чайну ложку бікарбонату натрію, то пекарського порошку потрібно взяти вдвічі більше – у пропорції 1:2, тобто 2 чайні ложки. І навпаки: щоб замінити содою розпушувач, пропорцію необхідно зменшити вдвічі і погасити оцтом або розчином, що містить кислоту, взятим в такій же кількості (1:1).