На 1 кг риби береться від 15-30 до 100 грамів солі, Залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, Далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.

Рибу потрібно натирати сіллю з усіх боків, і шкіру також. Коли все готове, лосось можна перекласти на лист або в герметичну ємність, щільно накрити харчовою плівкою, щоб вона притискала рибу, і прибрати в холодильник. Процес посолу займає щонайменше 12 годин, але найкращий результат буде за добу.

Для приготовлення риби даним способом треба перемішати дві столові ложки солі, з однією столовою ложкою цукру і натерти 1 кг. червоної риби цією посолною сумішшю з усіх боків. Шматок риби треба запакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 день. Після цього риба буде повністю готова.