Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 г пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від її форми.

З'єднайте великий і вказівний пальці лівої руки і просуньте спагетті в отвір, що вийшов – це також потрібна кількість макарон на 1 їжака. І маленька замітка для тих, хто стежить за кількістю з'їденого: 40-45 г сухих макарон у звареному вигляді становитимуть приблизно 100 г.

Коли паста подається як перша страва, звичайна норма пасти для порції складає 70-80 г на людину. І невелика кількість соусу.

100 г Для цього підходить склянка. Можете перевірити, а можете повірити на слово: у простий гранований склянка вміщується 100 г макарон. Цієї кількості вистачає приблизно на 2 стандартні порції (правда, у кожного розуміння стандартної порції своє).