Цибулю нарізати дрібними кубиками. Перекласти нарізану цибулю в миску і залити окропом 30 секунд. Потім відкинути цибулю на сито і злити окріп. Знову перекласти цибулю в миску і тепер залити холодною кип'яченою водою.
Найпростіший спосіб ошпарювання цибулі Залишають на пару хвилин, щоб усунути всю гіркоту. Саме такий метод використовують більшість господарок. Не ошпарюйте цибуля занадто довго, цілком вистачить 2-3 хвилин, інакше він може втратити свою хрустинку.
Навіщо заливати цибулю окропом Високі температури позбавляють цибуля від гіркоти. Існує два варіанти обробки рослини окропом. Перший спосіб полягає у трихвилинному знаходженні продукту в ємності з доведеною до кипіння водою. Якщо потрібно «пом'якшити» смак цибулі ще швидше, спрацює принцип розмаїття.
Для цього треба залити нарізаний цибуля окропом, дати постояти 2-3 хвилини і відкинути на друшляк. 3. Можна ошпарити цибулю окропом, а потім занурити в дуже холодну кип'ячену воду (зі шматочками льоду).