Якщо солили рибу шматочками для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годин, для слабосоленої риби 5-6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше. риба буде більш солоною.

Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула. скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велася 4 дні, то слід вимочувати рибу 4:00. Розрахунок простий, але на ділі досягти необхідної солоності вдається не відразу.

Зсередини рибу рясно посипають сіллю. Тушки риб укладають рядами в дерев'яну шухляду, так щоб черевці були спрямовані вгору, і зверху на луску теж підсипають солі. Ящик ставлять у яму, викопану в прохолодному місці, зверху накривають поліетиленовою плівкою. Залежно від величини риби посол триває від 3 до 7 діб.