Що стосується часу, необхідного для застигання желе, то ідеальний варіант – поставити його на ніч у холодильник. Хоча зазвичай вистачає 4-6 годин у прохолодному місці. І врахуйте, що желе легко поглинає запахи, тому не варто ставити його в холодильникде багато пахучих продуктів.

Опускаємо форми для майбутніх ласощів у гарячу воду. Інакше через різницю температур верхня частина желе може вийти зім'ятою. Вводимо пектин у желе поки він ще гарячий, інакше утворення грудок не уникнути. Поміщаємо спочатку в холодильник на 5-6 годин, потім перекладаємо в морозильну камеру.

Пам'ятайте, що желатин починає стабілізацію при зниженні температури до 15 градусів. І потрібно від 6 до 24 години на те, щоб маса стабілізувалася повністю. Саме тому вироби з желатином рекомендують готувати заздалегідь.