Завжди краще проварити гриби протягом 15 хвилин, радить Прохорова Солити можна майже всі гриби, але є винятки. Наприклад, білі не солять, а маринують, бо через велику щільність гриб не просолюється. Маслюки солять окремо: добу вимочують у холодній воді, 3-4 рази змінюють воду, щоразу підсолюють.Jul 15, 2015

Будь-які гриби варять не більше 20 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять 5 хвилин, маслюки – 7 хвилин, білі та подосиновики – 10 хвилин. Зморшки варять у підсоленій воді 15 хвилин. Лисички та валуї – 20 хвилин.

Після охололі гриби розкладають по чистим сухим банкам та заливають гарячим розсолом. Готові гриби будуть десь за 45 днів.

лисички та подосиновики варяться 20 хвилин. маслюки і моховики – 25-35 хвилин.

  1. грузді – їх потрібно замочувати в підсоленій воді на 1-2 години, а вони варяться близько 20 хвилин.
  2. білі гриби – воду після закипання обов'язково злийте, залийте нову та варіть близько 30-50 хвилин.
  3. опеньки – їх потрібно варити близько 40-60 хвилин.

Sep 15, 2021