Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати: для супу – 40 хвилин (хоча зазвичай до нього додають смажені); перед маринуванням – 20-25 хвилин; перед смаженням — 15–20 хвилин (іноді смажать відразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні);

Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а вареноморожені – 20-25 хвилин. Сушені беруть лише для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин. Визначити, що білі гриби готові, нескладно: вони опустяться на дно каструлі.

Для варено-мороженої нарізки достатньо 20–30 хвилин, заготівлю із сирого продукту краще варити не менше 40 хвилин.Скільки варити білі гриби до готовності

ПризначенняСкільки варити
Заморожування15-20 хвилин
Жарка чи запікання15-20 хвилин
Засолювання10-15 хвилин
Для супу30-40 хвилин

•Sep 14, 2022