Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке варитиметься приблизно годину, а ціле або половинки — від 1,5 до 2 годин.

2 години Щоб легке не випливало під час приготування, в каструлю можна покласти кришку меншого діаметра ручкою вниз, а зверху придавити невеликим вантажем. Ціле або розрізане навпіл легке приготується приблизно за 1,5-2 години, а нарізане шматочками за годину.

Легке поступово остигає і спресовується, за кольором та структурою стає схожим на відварену мову. У такому вигляді продукт можна, можливо використовуватиме приготування різних страв. Наприклад, нарізане тонкою соломкою відварена легеня – відмінний інгредієнт для салатів із зеленню та майонезом, з яйцями та зеленим горошком.