Натріть тушку сіллю (1 чайна ложка на кожен кілограм ваги) та улюбленими спеціями зовні та всередині. Оберніть птицю харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 8–10 годин. Замочіть тушку в воді з яблучним оцтом чи лимонним соком (1 чайна ложка на літр). Ви тримаєте гусака у цьому розчині у прохолодному місці 5-6 годин.

Рецепт «Важливий гусак»: Найголовніше в цьому рецепті – це маринування гусака. Дуже простий, але довгий. По суті, ми замочуємо на ніч гусака у солоній воді (від солі м'ясо стане м'якшим, а від води соковитим).

Як готувати гусака шматочками Порізавши тушку на шматки, слід замочити м'ясо на ніч в холодній воді для розм'якшення, а потім залити на дві години маринадом і поставити в холодильник. Для маринаду зазвичай беруть оливкову олію, яйця, гірчицю, чорнослив, часник, сіль, спеції та запашні трави.