Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула. скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, слід вимочувати рибу 4 години. Розрахунок простий, але на ділі досягти необхідної солоності вдається не відразу.Apr 16, 2018

Якщо риба стоїть у солі два дні, значить вимочувати її 2 години і так далі… Потім уже вивішує рибу і все. Щоб у рибі перепочили глисти та їхні личинки, вона повинна перебувати в солі 14 днів.

У процесі засолювання утворюється рідина, яку доведеться зливати, а час засолювання залежить від розмірів таранки. Рибка вагою до 100 г солиться 1-2 дні, рибі середніх розмірів вагою 600-800 г досить 3-4 дні, а великій рибі знадобиться від 5 до 14 днів до повного просолювання.

Для цього тріску слід помістити у посуд із холодною водою, рідина повинна покривати рибу на 3-5 сантиметрів. Після цього тріску потрібно поставити у холодильник. Воду необхідно міняти тричі на день і вимочувати рибу протягом трьох діб.