Найзручніше замочувати бобові на ніч. Не забувайте, якщо замочування триває понад 10-12 годин, потрібно повторно промити боби та залити їх чистою водою.Jun 30, 2018

Не шкодуйте води, адже бобові вбирають її повільно, але вірно, потроху збільшуючись у розмірах. Залежно від виду замочують їх терміном від 2 до 10 годин. При довгому замочуванні бажано кілька разів поміняти воду. Якщо такої можливості немає, оптимальний варіант – залишити боби розмокати на всю ніч.

По суті, замочуючи перед варінням квасоля у своїй каструлі ми імітуємо попадання зерна у вологий ґрунт — зерно прокидається і його поживні елементи стають активнішими. ✩ Для руйнування більшої частини фітинової кислоти та нейтралізації інгібіторів у злаках та бобових знадобиться щонайменше 7 годин.

Чи потрібно їх замочувати? Більшість бобових потрібно довго вимочують у воді об'ємом, принаймні вдвічі більше, ніж об'єм самого продукту, кілька разів змінюючи її. Цей важливий етап перед кулінарною обробкою допомагає видаляти будь-які шкідливі речовини або ті, що важко переварити.