Якщо солили рибу шматочками для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годин, для слабосоленої риби 5-6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше. риба буде більш солоною.27 Feb 2020

Процес посолу займає щонайменше 12 годин, але найкращий результат буде за добу. Якщо тримати рибу під сіллю довше, швидше за все, вона вийде пересоленою. Сіль, до речі, краще використовувати велику: дрібна кухонна швидше годиться на столі, щоб довести до смаку готову страву.

Дуже великі тушки розрізають на дві частини, кожну з яких також натирають сіллю (175-200 г на 1 кг риби). Дрібну рибку можна солити приблизно також, натираючи тушку сіллю з усіх сторін. А для посолу свіжозамороженої риби використовують 3 столові ложки солі на 1 кг риби.

Розсіл готується з води та солі у співвідношенні 3:1. Після того, як сіль розчиниться у воді, до розсолу потрібно додати спеції. Традиційно для цього використовує чорний перець, лавровий лист, коріандр, листя хрону та цукор. Риба заливається готовим розсолом і засолюється під гнітом протягом 8-10 днів.