Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.Jan 27, 2017
Стандартне співвідношення дріжджів різних видів: свіжих дріжджів на сухі 3:1 (30 г свіжих = 10 г сухих) активних дріжджів на моментальні (інстантні): моментальних потрібно на 25% менше.
Сухі та свіжі (пресовані) дріжджі взаємозамінні у пропорції 1:3. Якщо за рецептом потрібно 15 г свіжих дріжджіва у вас тільки сухі, то беремо 5 г сухих.
Щоб приготувати опару, нам знадобиться підлога–літра теплою води. Розводимо в ній цукор та сухі дріжджі. 2. Додаємо заздалегідь просіяне борошно в кількості однієї склянки.Інгредієнти:
- Борошно – 1,6 кг.
- Вода – 1 л.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.