Це брага з цукру. На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г. пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г).

Пропорції для пресованих: 100 г на 1 кг цукру. Сирі, пресовані дріжджі дають напою надто сивушний присмак, а використання сухих дає бурхливе бродіння та рясне піноутворення. Нині на ринку дріжджів представлений такий вид, як спиртові дріжджі. Вони мають низку переваг.

Ось найпростіший і перевірений рецепт на 30 літрів готовою браги: 20 л підготовленої (очищеної) води, 6 кг цукру та 100 гр спиртових дріжджів.

Скільки дріжджів треба на брагу? Пресовані хлібопекарські дріжджі ми беремо з розрахунку 50 г на 1 кг цукру. Так як вгадати з фруктовою цукристістю браги дуже складно, я просто беру 50 грамів дріжджів на 10 літрів обсягу браги + 50 грамів на кожен кілограм доданого цукру.