термічно оброблені сир та продукти – 5 діб; страви з сиру (Сирники, вареники, пироги з сирний начинкою) – 24 години; запіканки та сирні запіканки – 48 годин; дитячий сир – 36 годин.Oct 24, 2022

Сирний продукт містить консерванти і тому довго не псується або як то кажуть «зберігає споживчі властивості». До речі: Досить часто сир піддають термічній обробці, тобто варять, вбиваючи за допомогою температури бактерії (і корисні та шкідливі).

Сир краще довго не зберігати – його варто загорнути в мокру тканину і покласти у холодне місце. У таких умовах його термін придатності – один день.

Домашній сир зберігається не більше 2 діб за температури від 0 до +3 градусів. Магазинний збереже свої якості та не зіпсується від 3 до 5 днів при температурі від 0 до +6 градусів. Йдеться про час після розтину упаковки.