Зразкове вміст пуринів у 100 грамах продуктах харчування: какао – 1900мг., печінка – 300мг., телятина – 150мг., короп – 135мг., сардини 120мг., оселедець – 120мг., курятина – 110мг., рис – 110мг., 100мг. 100мг., шпроти – 82мг., кролик – 60мг., шоколад білий Page 2 – 62мг., язик – 55мг., …

До числа продуктів багатих пуринами та підлягають обмеженню відносяться:

  • Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
  • Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
  • Субпродукти – нирки, печінка, легені, мозок.
  • Гриби – білі, печериці.
  • Деякі овочі (Щавель, шпинат, інжир, ревінь, редис, спаржа, цвітна капуста).

Хворим на подагру можна їсти м'ясо з малою концентрацією пуринів….Дозволено такі сорти:

  • курка;
  • кролик;
  • качка;
  • індичка.

Nov 8, 2021

Необхідно уникати продуктів, що викликають підвищене виділення оксалатів із сечею (какао, шоколад, шпинат, бобові), обмежити споживання жирів, цукру, картоплі, помідорів.