Свіжоприготовлене гарбузове пюре зберігається у холодильнику 3-5 днів. Пюре в щільно закритій стерилізованій банці від виробника зберігає свої властивості при температурі від 0 °C до +25 °C протягом 12 місяців.

Зберігати гарбузове пюре можна приблизно тиждень у холодильнику. А для більш тривалого зберігання просто розкладіть у невеликі пластикові контейнери чи пакетики та заморозьте. Ну а взимку завжди можна дістати з морозилки пюре з гарбуза і використовувати його при необхідності.

При температурі 6–8 градусів та відносній вологості 60–70% цілу гарбуз можна, можливо зберігати від чотирьох місяців до року, і вона не втратить поживних властивостей. Розрізану гарбуз потрібно зберігати в холодильникувикористовувати її рекомендується протягом тижня.

Скільки зберігати гарбуз У середньому термін придатності становить 3–4 місяці, але може сягати 6 місяців і більше — до 1 року, залежно від сорту. Для тривалого зберігання підходять, наприклад, гарбуза «краун принц», «москвичка», «славута» та «арабатська». Регулярно, кілька разів на місяць, перевіряйте стан плодів.