Незважаючи на докази вчених, які закликають до дрібного п'ятиразового харчування, кожен справжній француз традиційно їсть 3 рази на день. На сніданок у Франції прийняті тости або млинці з олією та конфітюром. Обід – це сендвіч та маленьке тістечко з найближчої булочної або комплексне меню в кафе.Jun 16, 2015

10 головних страв французької кухні

  • КОНФІ З КАЧКИ (CONFIT DE CANARD) – ПІВДЕННО-ЗАХІД …
  • ГАЛЕТ (GALETTE) – БРЕТАНЬ …
  • ШУКРУТ (CHOUCROUTE) – ЕЛЬЗАС …
  • ФУА ГРА (FOIE GRAS) …
  • ЕСКАРГО АБО БУРГУНДСЬКІ СЛИМАКИ (ESCARGOTS DE BOURGOGNE) – БУРГУНДІЯ …
  • ЦИБУЛЬНИЙ СУП (SOUPE A L'OIGNON) …
  • РАКЛЕТ (RACLETTE) – САВОЙЯ І ВЕРХНЯ САВОЙЯ

Вечеряють французи у проміжку з 19:30 до 20:45. Телеканали підлаштовують початок своїх основних вечірніх телепередач так, щоб вони починалися о 20:45-21, коли всі повечеряють.

Швидше о 12:00, оскільки сніданок був дуже легким. Якщо ви хочете перекусити в цей час в кафе або ресторані, то краще прийти або до 12:00 або вже 13:30, або доведеться трохи почекати або відправиться гуляти по місту в пошуках вільних столиків.