Кількість прийомів їжі протягом дня не менше 4-5 разів (3 основні прийоми їжі та 2 додаткові, представлені свіжими фруктами та овочами, краще у сирому вигляді). Основна калорійність раціону має припадати на першу половину дня. Інтервали між їдою не повинні перевищувати 3,5-4 години.Nov 25, 2022

Протягом дня рекомендується вживати їжу до 5-6 раз: три основних прийому та 2-3 перекушування. Така кратність трапез допомагає уникнути переїдання, не відчувати голоду і не відволікатися на їжу протягом робочого дня.

Ще одне дослідження порівнювало три і шість прийомів їжі в день. З'ясувалося, що рівень тригліцеридів у крові був набагато нижчим при трьох прийомах їжі, ніж при шести. Значить, триразове харчування, Порівняно з дробовим, більш корисно для серцево-судинної системи.

Здоровій людині краще харчуватися 3-4 раз на добу. При триразовому харчуванні найситнішим має бути обід, а найлегшим – вечеря. Шкідливо під час їжі читати, вирішувати складні та відповідальні завдання. Не можна поспішати, їсти, обпалюючись холодною їжею, ковтати великі шматки їжі, не пережовуючи.