Безпечна кількість продукту для здорової людини – 30-40 грамів на день. Добова норма ОМЕГА-3 жирних кислот міститься у 25 грамах делікатесу, а денне дозування вітаміну D – у 10 грамах. При позбавленні зайвих кілограмів слід їсти не більше 30 г печінки тріски 2 рази на тиждень.
Дорослій людині краще не перевищувати порцію 30-50 г печінки тріски на добу.
Печінка тріски: кому протипоказаний продукт
- індивідуальної нестерпності;
- перенасичення організму вітаміном D та кальцієм;
- зниженому артеріальному тиску;
- прийом медикаментів, що розріджують кров;
- серйозних порушеннях у роботі шлунка та печінки – організм не зможе переварити жирну їжу;
Взагалі то, є паштет із печінки тріски просто так, навіть з огляду на те, що паштет дуже смачний, задоволення на любителя. Найкраще його намазувати на хліб. На шматок хліба або підсмажений тост, покласти лист зеленого салату і намазати. Прикрасити зеленню.