Добова норма цього молочного продукту має перевищувати 200-250 грамів, проте якщо людина активно займається спортом, то норма може бути трохи вище, але не більше 300-400 грамів. І звичайно, не варто з'їдати порцію за один раз. Ідеальний відсоток жирності для сиру — 4-5%.
Дієтологи рекомендують з'їдати не більше 250 г на день і не частіше 2-3 раз в тиждень. Тільки при правильному вживанні ви відчуєте користь сиру для організму. До речі, медики не радять включати до свого раціону глазуровані сирки, тому що вони містять консерванти та емульгатори, а ще вони жирні.
Регулярне вживання сиру покращує здоров'я жінок: він допоможе стабілізувати цикл, а у пременопаузальний період підтримає гормони на потрібному рівні. Регулярне вживання сиру навіть здатне знизити ризик появи раку молочної залози.