Пережовувати їжу краще повільно та ретельно. Кожен шматок їжі потрібно розжувати близько 20 разів. Перекушування «на ходу» варто виключити. При харчуванні в швидкому темпі їжа погано пережовується і потрапляє в шлунок великими шматками.

Пережовуйте кожен шматочок їжі, Доки він не перетвориться на рідину. Оптимально робити від 75 до 100 жувальних рухів. Жувати треба по черзі як правою, так і лівою стороною щелеп, щоб навантаження на зуби розподілялося рівномірно. Відмовляйтеся від прийому їжі, якщо ви засмучені, розсерджені чи стурбовані.

У людей, які погано пережовують їжу, Висока ймовірність розвитку карієсу, виразки шлунка, гастриту та ожиріння. Проблеми при ковтанні можуть бути ознакою захворювання, яке потребує лікування. Якщо людина починає задихатися після ковтання їжі, необхідна екстрена допомога.

Правильне пережовування їжі, насамперед, сприяє травленню та засвоєнню поживних речовин. Коли їжа не перетравлюється належним чином, ви можете страждати від таких проблем, як розлад шлунка, підвищена кислотність, здуття живота, печія, запор, біль голови та занепад сил.