Термін придатності меду при кімнатній температурі В ідеалі – від 8 місяців до 1 року, у гермітично закритій тарі – нескінченно довго.21 Nov 2022

Старий мед має відмінні смакові та лікувальні властивості, — каже глава селянського фермерського господарства «Мед Уралу» Дмитро Пасічник. – Якщо це правильний мед, який стояв десь у підвалі у склі або в бідоні, його можна їсти через десятиліття.

Самий старий мед, з усіх, коли-небудь знайдених, знайшли в Грузії, і має вік 5000 років.

Якщо йдеться про зберігання продукту за кімнатної температури, то термін придатності дорівнює 2 рокам. Якщо говорити про показники Держстандарту, то це 1 рік. У разі певних умов, він стає ще меншим – 8 місяців. Але ГОСТ також дозволяє зберігати продукт до 2 років, якщо він упакований герметично.