Насіння гірчиці не втрачає схожості до 8 років при правильному зберіганні. Однак названий термін не можна вважати гранично граничним. За відповідних умов насіння багатьох культур може зберігатися і значно довше.

Термін придатності насіння редиски, капусти, ріпи, редьки, томатів та буряків від 4 до 5 років. Насіння моркви, баклажанів та салату не втратять своїх якостей 3-4 роки. Насіння солодкого перцю придатні протягом 2-3 років. Такий же термін придатності у насіння петрушки, цибулі, кропу та щавлю.

№ п/пКультура, виглядТермін зберігання насіння, років
10.Горох овочевий5-6
11.Гірчиця листова5-6
12.Материнка звичайних.2-3
13.Диня6-8

•Oct 1, 2019

Зберігання насіння: зберігати насіння слід у сухих та провітрюваних приміщеннях при вологості 8-9%. Для короткочасного зберігання допускається вологість не вище 12%. Підготовка насіння до посіву: насіння гірчиці підготовки не потребують.