Насіння гірчиці не втрачає схожості до 8 років при правильному зберіганні. Однак названий термін не можна вважати гранично граничним. За відповідних умов насіння багатьох культур може зберігатися і значно довше.
Термін придатності насіння редиски, капусти, ріпи, редьки, томатів та буряків від 4 до 5 років. Насіння моркви, баклажанів та салату не втратять своїх якостей 3-4 роки. Насіння солодкого перцю придатні протягом 2-3 років. Такий же термін придатності у насіння петрушки, цибулі, кропу та щавлю.
№ п/п | Культура, вигляд | Термін зберігання насіння, років |
---|---|---|
10. | Горох овочевий | 5-6 |
11. | Гірчиця листова | 5-6 |
12. | Материнка звичайних. | 2-3 |
13. | Диня | 6-8 |
•Oct 1, 2019
Зберігання насіння: зберігати насіння слід у сухих та провітрюваних приміщеннях при вологості 8-9%. Для короткочасного зберігання допускається вологість не вище 12%. Підготовка насіння до посіву: насіння гірчиці підготовки не потребують.