Найнижчий розряд – другий, а найвищий – шостий. Шостий розряд присвоюється лише тим кухарям, які мають середню спеціальну освіту. 3 розряд.
Розряди кондитерів Кожен кондитер має той чи інший розряд. І чим він вищий, тим, як правило, вищий рівень майстерності кондитера. Усього існує 6 розрядів.
Кухар 5 розряду – це не просто висококваліфікований фахівець, як правило, вже з досвідом роботи, що вміє готувати страви, що вимагають складної кулінарної обробки, складати меню, робити заявки на продукти харчування, складати товарні звіти, а й професіонал кулінарних вишукувань!
Кухар 6 розряду Знає технологію приготування безлічі страв та кулінарних виробів, складні рецептури, особливості зміни продуктів при їх тепловій обробці, речовини, які містяться в їжі, їх здатність до фарбування харчових продуктів, вміст білків та вуглеводів.