Для невеликої 2-3 літрової бочки достатньо буде 45-градусного напою, особливо якщо термін не перевищує 3-4 місяці. Для ємностей на 10-30 літрів рекомендується заливати самогон із вмістом спирту 55–60%. Це актуально і для тривалого наполягання напою терміном більше 2 років.

Досвідченим шляхом встановлено, що в домашніх умовах оптимально використовувати наступну залежність міцності дистиляту для заливання в бочки від обсягу та часу витримки:

  1. 43-46% про. …
  2. 50-69% про. …
  3. максимально допустима міцність – 70% об., далі є ризик, що концентрований спирт зашкодить деревину.

Sep 7, 2020

У дубовій бочці на 5 літрів витримувати потрібно до 3-4 місяців; самогон із солодової ячмінної, пшеничної чи кукурудзяної браги стає віскі через 2-60 років. У 5-тилітровий бочці потрібно 2-3 місяці.

Для витримки в домашніх умовах бочці від 2 до 10 літрів добре підійде самогон міцністю від 43 до 46 відсотків за умови, що термін витримки до 6 місяців. Якщо обсяг вашої тари більше 10 літрів, а термін витримки більше 3 років, то краще залити самогон вмістом спирту від 60 до 70 відсотків.