Термін придатності Російського шампанського Зберігати «Російське» шампанське можна до 3 місяців при кімнатній температурі, а також до одного року в холодильнику. Пляшка має бути закупорена, інакше ігристим напій вже не буде.Nov 21, 2022
Від звичайного холодильника краще відмовитись, так як вібрації та сусідство з іншими продуктами не принесуть вину користі. Підійде будь-яке місце, яке відповідає перерахованим критеріям, де можна, можливо розмістити пляшки шампанського горизонтально чи вертикально. Наприклад, окремий відсік у шафі (не кухонній!) або вбиральня.
Тримайте шампанське холодним – ідеальним місцем для зберігання відкритої пляшки шампанського є відро з льодом, але це стосується лише тих випадків, коли ви активно насолоджуєтеся шампанським або подаєте його. Після повторного закриття шампанського підтримуйте постійну температуру від 7 до 18 градусів.