– Перша (м'які) – від 100 до 500 ЕШС. – друга (теплі сорти) – від 500 до 1000 ЕШС. – Третя (вища середнього) – від 1000 до 1500 ЕШС. – четверта (гарячі сорти) – від 1500 до 2000 ЕШС.

Найгостріший перець у світі: "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому досягає 1569300 одиниць (ЄШС). Для порівняння – пекучість перцю Книга рекордів Гіннеса в 2013 році назвала його найгострішим у світі різновидом перцю-Чілі.

Рейтинг гостроти перців, сковіллі

Рейтинг за ScovilleТип перцю
10 000-23 000Serrano Pepper
7 000-8 000Tabasco Sauce Habanero
11 000-10 000Wax Pepper
2 500-8 000Халапеньо

•18-Feb-2012