«Хлібобулочні вироби, що виробляються в Росії за державними стандартами, містять 0,9 – 1,2 г солі на 100 г продукту.

Оптимальне кількість 1,5-2% на 1 кг тесту (15-20 гр). Якщо солі буде більше, то обсяг хліба вже буде менше. На смак я вважаю оптимальним 16 гр солі на 1 кг тесту. Я багато перепробував хліба.

У перевіреному пшеничному хлібі зміст солі становить 1-1,2%. У чорному хлібі, виготовленому столичними хлібозаводами, солі ще більше – 1,3-1,4%.

У 100 грамах сосисок та ковбаси міститься близько грама солі, приблизно стільки ж – у 100 грамах майонезу, а в соусах на його основі може бути й більше. У сирах – до двох грамів солі на 100 грамів продукту.