На 1 кг риби береться від 15–30 до 100 г солі, залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.Feb 27, 2020

Сіль беру морську чи сіру велику – тому 4 ст. л. із невеликою гіркою на 1-1.5 кг. риби достатньо – риба візьме за добу скільки треба, сіль велика і вся не розчиняється на рибі, але риба встигає просолитись до малосольної.

Для приготовлення риби даним способом треба перемішати дві столові ложки солі, з однією столовою ложкою цукру і натерти 1 кг. червоної риби цією посолною сумішшю з усіх боків. Шматок риби треба запакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 день. Після цього риба буде повністю готова.

Для великої риби солі можна сміливо додавати більше (до 200 гр. і більше на кілограм ваги риби). Є рекомендації, що солі має бути 350-400 гр. на літр води.