На трилітрову каструлю знадобиться 3 чайні ложки солі. Тобто нормальна пропорція 1 чайна ложка на літр страви. Будь-які страви, які готуються у бульйоні чи воді та складаються з прісного тіста, солять на стадії закипання рідини. Саме із солоної рідини страва вбиратиме необхідну кількість солі.

Помірною і дійсно достатньою кількістю солі є кількість 5-7 грамів солі на умовні 1 літр/1 кілограм продукту. Причому дивіться – 5 грамів – це стільки – те що називається чайна ложка без верху (або без гірки).

На один літр води необхідно покласти 2 столові ложки солі без гірки та 1 столову ложку цукру також без гірки.

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я нагадують, що безпечна для здоров'я норма споживання солі – 5 грамів на день.